Telur Balado: Indonesische krokante eieren in een hete saus

Telur Balado (Telor Belado) is een gerecht van eieren in een hete saus, die vaak bij de rijsttafel of nasi rames worden gegeten. Het is aan te raden om de eieren van te voren krokant te bakken, zodat de saus goed hecht aan de eieren.











Ingrediënten:
- 10 hardgekookte eieren
- 5 rode lombok en eventueel kleine rode pepers naar smaak
- 2 knoflook
- volle theelepel trassi
- olie
- 1 kleine tomaat
- 5 sjalotjes
- 2 blaadjes daun djeruk perut
- zout en suiker

Bereiding:
- Bak de eieren krokant in ruim olie.
- Doe de pepers met de knoflook, tomaat, trassi en wat olie in de hakmolen en maal ze fijn.
- Verhit een pan met wat olie en bak hierin de fijngesneden sjalotten met de blaadjes djeruk.
- Voeg dan de gemalen pepers/tomaat toe.
- Voeg zout en suiker naar smaak toe en laat alles even goed doorbakken.
- Voeg dan de gebakken eieren toe en laat het even zachtjes smoren.

Kijk hier voor de video!

Rubriek: eigerechten, vegetarische gerechten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten