Pagina's

detox en ontgiften

Sambal goreng van tahu en tempee met petehbonen

Dit gerecht is een lekkere combinatie van tahu, tempee en petehbonen. De saus is van santen met lomboks en Indonesische kruiden.









Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 1/2 blok tempee
- half zakje petehbonen uit de diepvries
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks en 1 dessertlepel sambal oelek
- 1 djeroek poeroet blad
- 1 salam blad
- 1 schijfje laos van 3 cm
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak
- 2 koppen santen
- olie

Bereiding:
- Snij de tahu in plakken en dan diagonaal doormidden zodat je driehoeken krijgt.
- Snij de tempee in blokjes.
- Maal de uien, knoflook en lomboks fijn. (hou een halve ui apart)

- Bak de tahu in de ruime hete olie goudbruin. De tempee hoeft niet te worden gebakken.
Laat de tahu uitlekken.
- Verhit een paar eetlepels olie in een pan en fruit hierin de djeroek poeroet, laos en salam.
- Voeg de fijngesneden halve ui toe en bak dit 1 minuut.
- Voeg dan de gemalen uien/lombok/knoflook toe en de suiker.
- Voeg de verkruimelde trassi toe en de sambal oelek.
- Voeg dan de santen toe met de petehbonen.
- Laat dit 10 minuten koken tot de santen wat is ingekookt.
- Voeg dan de tahu en de blokjes tempee toe.
- Laat het gerecht nog 10 minuten stoven.

Rubriek: tahu/tempee

1 opmerking:

  1. Dit is net iets voor mij al die Indonesiche gerechten, verzoek regelmatig toezending van recepten via mijn e-mail.

    BeantwoordenVerwijderen