Recept Indonesische pasteitjes met een vulling van kip en groenten

Indische pasteitjes zijn een populaire snack uit de Indische keuken! Het is een kwestie van oefenen om de pasteitjes te maken, maar als je het eenmaal weet, dan kun je met de vulling variëren. In dit recept wordt kip gebruikt, maar de pasteitjes kunnen ook met gehakt worden gemaakt.






Ingrediënten korst:
- 500 gram bloem
- 2 eieren
- 1 kopje koud water
- 100 gram boter
- mespuntje zout

Ingrediënten vulling:
- 2 kipfilet
- 1 grote ui of 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- kopje geraspte of in dunne reepjes gesneden wortelen
- kopje kleine diepvriesdoperwten
- 1/2 zakje of meer so-oen (rijstvermicelli)
- hardgekookte eieren
- kippenbouillonblokje / zout
- 2 eetlepels suiker
- witte peper
- olie

Bereiding:
- Maak een soepel deeg en laat dit koud worden in de koelkast.
- Kook de eieren hard en laat afkoelen.
- Kook de kipfilets in een pan met een klein laagje water. Doe hier zout en peper over of kook ze met een kippenbouillonblok. Laat ze afkoelen en pluis ze in zo klein mogelijke stukjes. Bewaar het laagje bouillon.
- Fruit de fijngesneden ui en knoflook en voeg hierbij de kip.
- Voeg dan de fijngesneden wortel toe en wat zout naar smaak toe.
- Voeg suiker toe (de vulling moet zoet zijn!) naar smaak.
- Voeg dan de overgebleven kippenbouillon toe (maximaal een kopje) en de droge in stukken geknipte so-oen. De so-oen neemt het vocht op, zodat de vulling droog wordt. Roer alles heel goed om en om.
- Voeg dan de erwtjes toe en proef of de vulling de juiste verhouding zout-zoet heeft en voeg eventueel nog wat extra suiker of zout toe. Maak af met peper.
- Stoof dit even tot de so-oen zacht is en al het vocht is opgenomen.

- Verdeel het deeg in 2 of meer stukken en rol ieder stuk uit tot een dunne lap.
- Steek hier rondjes van 10 cm. doorsnee uit en vul deze rondjes met een volle eetlepel vulling. Leg een stukje hardgekookt ei in het midden en vouw het deeglapje dicht. Knijp de randjes mooi dicht en vouw de rand in stukjes mooi rond dicht, zodat er een patroon ontstaat.
- Als het deeg te droog wordt, maak dan je vingers nat om de randjes dicht te knijpen.
- Frituur de pasteitjes in de hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken.
- De pasteitjes zijn heerlijk met een hete chilisaus of sambal!

Rubriek: pastei en  snacks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten