Recept dadar gulung: Indonesische groene flensjes gevuld met kokos en Javaanse suiker

Dadar goeloeng zijn de overheerlijke Indische groene flensjes met de smaak van pandan en gevuld met een mengsel van kokos en gula djawa.










Ingrediënten flensjes:
- 250 gram bloem
- 350-400 ml santen
- 50 ml. groene pandanextract
- snufje zout
- 2 eieren
- boter om de flensjes te bakken

Ingrediënten vulling:
- 250 gram geraspte kokos
- 2 pandanbladeren
- 150 gram gula djawa
- 125 ml. water
- snufje zout

Bereiding:
- Maak de vulling door eerst het water te koken met de pandanbladeren, zodat de smaak goed los komt.
- Voeg dan de kokos toe met de gula djawa en een snufje zout.
- Laat de suiker smelten en blijft op middelhoog vuur constant roeren tot alle vocht is opgenomen.
- Verwijder het pandanblad en laat het afkoelen.

- Zeef de bloem met een snufje zout in een kom.
- Breek de eieren in een andere kom en klop ze los.
- Roer dit door de bloem met beetje bij beetje de santen, zodat het beslag niet gaat klonten.
- Voeg het pandanextract toe.

- Verhit klontjes boter in de koekenpan en bak de flensjes gaar aan beide kanten.
- Vul ze met een volle eetlepel vulling en rol ze op als een loempia.

Rubriek: kue en gebak

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen