Perkedel Kentang: Indonesische koekjes van aardappel en gehakt of corned beef

Perkedel Kentang zijn drooggebakken koekjes van aardappel met kruiden. Er kan ook gehakt of corned beef in worden verwerkt. Ze kunnen als snack worden gegeten of bij de rijsttafel worden geserveerd.









Ingrediënten:
- 500 gram aardappels
- 2 eieren
- 1 losgeklopt eiwit
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
- 1 eetlepel fijngesneden prei of lenteuitjes
- 1 eetlepel fijngesneden selderij (optioneel)
- 3 eetlepels gezeefde bloem
- witte peper
-1/2 theelepel nootmuskaat
- zout naar smaak

Bereiding:
- Was de aardappels en kook ze in 20-25 minuten gaar met schil.
- Ontvel de aardappels en prak ze dan fijn met de eieren, de knoflook, witte peper, nootmuskaat, de fijngesneden prei en selderij. Voeg zout naar smaak toe.
- Laat dit afkoelen in de koelkast.
- Maak hier balletjes van die je een beetje plat drukt. 
- Klop het eiwit los.
- Haal de balletjes door de gezeefde bloem en daarna door het eiwit en bak ze direct in de diepe hete olie.

* Tip 1: Voeg 100 gram rundgehakt toe met wat extra zout en peper.
* Tip 2: Voeg een paar eetlepels corned beef toe.
* Tip 3: Voeg fijngesnipperde rode ui toe in plaats van de selderij.
* Tip 4: Voeg fijngesneden rode ui toe, die je eerst fruit in de olie.

Rubriek: aardappel, bijgerechten

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen