Pagina's

Sajoer oblok oblok: pittige groenten met tahoe en tempee in kokosmelk

Oblok oblok is een pittig groentegerecht met tahu en/of tempee uit de Indonesische keuken. Er kunnen verschillende groenten in worden verwerkt, zoals sperziebonen, aubergine, kool en wortelen. Sommigen doen er ook nog vis en garnalen in, maar het gerecht moet in ieder geval heet zijn!









 Ingrediënten:
- 1 blok tahu
- 1/2 blok tempee
- 250 gram sperziebonen (of 2 aubergines)
- 1/2 witte kool in grove stukken gesneden
- (optioneel half zakje diepvries petehbonen)
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 50 gram gedroogde garnalen (optioneel). Goed wassen en even laten weken.
- 2 theelepels trassi
- 2 schijfjes laos
- 3 blaadjes salam
- 1 sereh
- 2 groene lomboks
- 1 eetlepel gedroogde of verse kleine rode pepertjes (pili-pili)
- 4 dl. dunnen santen
- 1 dl. dikke santen
- eventueel extra sambal oelek
- zout of bouillonblokjes
- suiker
- olie

Bereiding:
- Snij de tahu en tempee in kleine blokjes en bak ze lichtbruin in de olie. Laat ze uitlekken.
- Snij de groenten en lombok in stukken.
- Breng in een pan de dunne santen aan de kook met de salamblaadjes, laos en sereh.
- Doe hier de groenten, lombok, de hele rode pepertjes, tahu, tempee en petehbonen in.
- Snij of wrijf de ui en knoflook fijn en bak dit in een paar eetlepels olie, samen met eventueel de gedroogde garnalen en extra sambal oelek.
- Voeg dit toe aan de pan met groenten.
- Voeg zout, bouillonblokjes en een theelepel suiker toe.
- Voeg dan de dikke santen toe en laat het nog even koken tot de olie komt bovendrijven.

Rubriek: tahu en tempee en groenten


1 opmerking:

  1. Heb er voor 2 personen een halve groene peper in gedaan en slechts één gedroogd pepertje (klein) en hij was al superheet!!! Ook nog wat sambal; een dessertlepeltje.
    Dus eet het met veel rijst. De smaak is wel erg lekker! Maar kijk uit met groene pepers en gedroogdje rawit dus. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen