Udang Balado Petai: Indonesische garnalen met pepers en peteh-bonen

Udang Balado petai is een heerlijk gepeperd gerecht van verse grote garnalen met rode pepers, tomaat en peteh-bonen. Als je het minder heet wilt, dan kun je de zaadjes uit de lomboks halen.









 Ingredienten:
- 750-900 gram grote garnalen
- 1/2 theelepel zout

- eetlepel limoensap
- 2 djeruk perut blaadjes
- 1 stengel sereh geknoopt
- 15 petehbonen doormidden gesneden
- 2 theelepels suiker

- 1 theelepel zout 
- 1/2 kippenbouillonblokje
- beetje water

- 1 tomaat in stukjes
- 1 theelepel asem
- 3 eetlepels olie

Bumbu:
- 6 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 10 rode lomboks
 

Bereiding: 

- Garnalen inwrijven met 1/2 theelepel zout en citroensap en laat 15 minuten intrekken.
- Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op middelhoog vuur.
- Maal de uien, knoflook en pepers tot een pasta en bak deze mee.
- Voeg de djeruk perut, de sereh en de peteh-bonen toe en bak alles goed om.
- Voeg dan de tomaat toe met de suiker, het zout en het kippenbouillonblokje.
- Voeg een beetje water toe en de asem en laat alles nog even sudderen.

Rubriek: Visgerechten