Ayam Gurih: Indonesische gestoofde kip in een kruidige pittige kokossaus

Ayam Gurih is een pittig kipgerecht dat wordt gestoofd in een kruidige saus.











Ingredienten:
- 1 kilo kip in stukken
- citroensap of asemwater
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 75 gram droge geraspte kokos
- 3 rode lomboks
- 4 rawits (of meer als je van heet houdt)
- schijfje laos (3 cm)
- schijfje kentjur (1 cm)
- 1 theelepel ketumbar (gemalen koriander)
- mespunt djinten (gemalen komijn)
- 1/2 theelepel trassi
- 300-400 ml. santen

Bereiding:
- Rooster de gedroogde kokos even in een koekenpan en zet apart.
- Breng in een pan de santen aan de kook.
- Maak een kruidenpasta (in de vijzel of blender) van de ui, knoflook, lomboks, rawits, trassi en kruiden.
- Voeg deze kruidenpasta toe aan de santen.
- Voeg zout (en eventueel kippenbouillonblokjes) naar smaak toe.
- Doe dan de stukken kip en de geroosterde kokos bij de santen.
- Kook de kip tot de saus helemaal is ingekookt en de kruiden aan de kip blijven vastkleven.

Rubriek: kipgerechten